Det massiva onlinerollspelet Eve Online får en avlägsen kusin i kommande Eve: Valkyrie, som utspelas i samma universum. Här handlar det däremot inte om tung strategi utan om actionpackade rymdflygstrider med bländande grafik, ett upplägg som sägs passa som handen i handsken med virtual reality.

Nu tillkännager Oculus att Eve: Valkyrie blir en "exklusiv lanseringstitel" för de kommande VR-glasögonen Rift. Till skillnad från flesta andra spel på marknaden idag är Valkyrie redan från början designat med virtuell verklighet i åtanke.

– Vi tror att de bästa VR-upplevelserna kommer att levereras av [spelen] som från grunden byggts för virtuell verklighet, som vi har i åtanke under utvecklingen av Valkyrie. Vi vill att folk ska känna att de verkligen är där; känna vidden av rymden, det begränsade utrymmet i cockpit och adrenalinkicken när en exploderande farkost viner förbi huvudet, säger Robert Clarke och Sigurður Gunnarsson på CCP Games.

Efter att ha släppt flera prototyper för utvecklare arbetar Oculus med att ta fram konsumentanpassad version av Rift. Lanseringen av VR-glasögonen beräknas äga rum mot slutet av 2014 och det gäller således även lanseringstiteln Eve: Valkyrie.